Giovani's aspergegerecht

 Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 8 asperges
- 1 bussel waterkers
- 4 plakjes in trappist gewassen Achelse kaas
- 8 schijfjes gerookt rundvlees
- 2 eigelen
- 2 eetlepels gastric (zie recept beneden)
- 2 eetlepels Limburgse drank (bier ‘Jessenhofke’ of Hasseltse brandenwijn …)
- 100 g boter
- 1 dl halfopgeklopte room

Zo maak je het
Kook de asperges in vier minuten beetgaar, in kokend water met een snuifje zout, suiker en een takje bonenkruid. Laat de asperges nog twee minuten in het vocht liggen voor je ze eruit haalt.
Snij de boter in blokjes.
Klop de mousseline op een vuurtje luchtig door de eigelen met de gastric en de Limburgse drank te mengen. Klop tot je een gebonden massa hebt. Voeg de blokjes boter toe. Kruid met peper, zout en eventueel verse kruiden. Roer hieronder de halfopgeklopte room.
Haal de asperges uit het vocht, laat ze even uitlekken en leg ze op een warm bord. Leg er de schijfjes gerookt rundvlees en de plakjes Achelse kaas op. Pluk enkele blaadjes van de waterkers en strooi die over de asperges. Werk af met de mousselinesaus.

Recept voor gastric
Dit heb je nodig
- 3 dl witte wijn
- 1,5 dl gewone azijn
- 1 fijngesneden sjalot
- dragonstengels
- 1 laurier
- 1 takje tijm
- 1 eetlepel geplette witte peperkorrels

Zo maak je het
Doe de ingrediënten bij elkaar en laat inkoken tot 1/3.

Giovani aan de slag
Asperges klaarmaken in Hasselt(2009)