Aspergerisotto
Ingezonden door Edith Gomes

Ingrediënten:

300 gr. risotto
1 dl droge witte wijn
6 dl groentebouillon
500 gr. groene asperges
170 gr. aspergesalade
3 el zonnebloemolie
1 ui
2 teentjes knoflook
50 gr. Parmezaanse kaas
peper
zout

Om te beginnen snij je de onderkant van de asperges af. Snij vervolgens de asperges in stukjes van ongeveer 2cm en leg de kopjes apart. Kook de overige aspergestukjes in ongeveer 8 minuten gaar. Verwarm in een grote pan de olie en pers daar de knoflook bij (bij voorkeur met een knoflookpers). Snij de ui in kleine stukjes en doe deze er ook in de pan bij en laat dit een paar minuten fruiten. Voeg na een minuut of 4 de risotto en de aspergekopjes toe en roer alles goed door elkaar. Giet de wijn in de pan erbij en laat dit opnemen door de rijst. Als de wijn is opgenomen voeg dan scheutje voor scheutje de groentebouillon toe. Als alle bouillon is opgenomen doe je de overige aspergestukjes erbij + de aspergesalade. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe en roer goed door. Lekker warm serveren!

Momenteel zijn er geen commentaren. Wees de eerste om er één te plaatsen
Klik hier om commentaar te plaatsen.