Aspergeragout met ham
Ingezonden door Carla van der Velde-Tau

Ingrediënten:

1 kg asperges (2 cm van de onderkant afgesneden, geschild, ca. 8 min. gekookt in water met zout en een klein beetje citroensap en het vocht opgevangen)
40 gr. boter
40 gr. bloem
witte peper
zout
2 eetl. vers gehakte platte peterselie
100 gr. boeren achterham in kleine stukjes gesneden

Smelt de boter maar laat niet kleuren. Doe er in één keer de bloem bij en laat, al roerend, 1-2 minuten garen. Schenk er scheutje voor scheutjes zoveel aspergevocht erbij tot een mooie, dikke, saus, naar wens is verkregen. Breng op smaak met witte peper en zout. Schep er de asperges en ham door. Laat al omscheppend door en door warm worden. Verdeel over vier borden en bestrooi met de peterselie. Voorbereiding/bereiding ca 30 minuten Per persoon 300 kcal.

Momenteel zijn er geen commentaren. Wees de eerste om er één te plaatsen
Klik hier om commentaar te plaatsen.