Frisse asperge risotto
Ingezonden door Anneloes Van Noordt

Ingrediënten:

1 bussel asperges
1 ajuin
200 gr. risotto rijst
750 ml groentenbouillon
boter
150 ml witte wijn
100 gr. parmezaanse kaas
halve limoen
20 blaadjes munt
peper
zout

  • Maak de asperges schoon door ze vanaf het kopje met een dunschiller te schillen
  • snij de asperges is stukjes van ongeveer 2 cm
  • Snij de ajuin fijn 
  • Doe een klontje boter in de pan
  • Voeg de ajuin toe en laat deze circa 3 minuten bakken 
  • Voeg de ristotto rijst toe, en laat deze circa twee minuten meebakken
  • Voeg de witte wijn toe 
  • Als het vocht is opgenomen kun je beetje bij beetje de groentebouilon toevoegen (wacht elke keer met het toevoegen van een nieuwe hoeveelheid tot de vorige hoeveelheid volledig is opgenomen) 
  • Voeg na ongeveer 5 minuten de stukjes asperge toe
  • Ga door met het toevoegen van de bouillon tot deze helemaal op is (dit is na ongeveer 25 minuten) 
  • Voeg het sap van de halve limoen, de fijngesneden blaadjes munt, de geraspte parmezaanse kaas en nog een klontje boter toe
  • Afkruiden met wat peper en zout.
Momenteel zijn er geen commentaren. Wees de eerste om er één te plaatsen
Klik hier om commentaar te plaatsen.