Asperges met warme gerookte zalm
Ingezonden door Freddy Robberecht

Ingrediënten:

500 gr. asperges
4 (grote) sneden gerookte zalm
200 gr. boter
1 eetl. kappertjes
1 eetl. fijngehakte dille (kan ook gevriesdroogd gekocht worden)
peterselie
peper
rozepeperbessen

Schil de asperges en snijd ze in stukken van 5 cm. Stoof ze met wat boter en nootmuskaat en een beetje water. Kijk uit dat ze niet "droog komen te staan". Of stoom ze in een stoommandje. Deze bereiding bewaart de intrinsieke smaak van de asperges best. Leg de sneden zalm op een bakplaat, zet 3 minuten in de oven. Laat de boter in een beetje water smelten en warm worden (niet koken), voeg kappertjes toe en kruid met peper. Schik de zalm op de borden, verdeel er de asperges over, giet er de botersaus over en werk af met fijngesneden peterselie en enkele rozepeperbessen. Geef er ambachtelijk stokbrood bij en een droge witte wijn.

Momenteel zijn er geen commentaren. Wees de eerste om er één te plaatsen
Klik hier om commentaar te plaatsen.