Aspergetaart met parmaham en een vleugje honing
Ingezonden door Jeanine Kesselaar

Ingrediënten:

18 asperges (1e klas en vers!)
200 gr. roomkaas
150 gr. parmaham
9 plakjes diepvriesbladerdeeg (afhankelijk van grootte)
honing
losgeklopt ei
pijnboompitten
Verder nodig: rechthoekige bakvorm (25 x 40)

Aspergetaart met Parmaham en een vleugje honing Neem een pakje diepvriesbladerdeeg een laat de plakjes ontdooien. Neem een rechthoekige bakvorm van ongeveer 25x40, bekleed de bodem met bakpapier en bekleed hierna de bodem met bladerdeeg, gebruik eventueel wat water om de plakjes aan elkaar te ‘plakken’. Snijd gelijke repen van ongeveer 2 cm en maak een opstaand randje. Prik de bodem veelvuldig in met een vork. Laat nu minstens een uur rusten. Schil de asperges, verwijder 1,5 cm van de onderkant en kook de asperges 10 minuten met een schepje zeezout. Laat de pan nog 10 minuten staan met deksel erop (ze kunnen dan nagaren). Doe de asperges hierna in een vergiet (met een deksel erop zodat ze niet uitdrogen), laat goed uitlekken. Bak de bladerdeeg bodem op 150 ?C , 25 min in het midden van de oven (prik na ongeveer 15 min. de eventuele lucht op een paar plaatsen uit de bodem) zodat deze weer plat wordt. Verwarm de oven naar 225 ?C Laat de bodem zo’n 10 minuten afkoelen. Bestrijk de bodem royaal met roomkaas. Snijd de parmaham in flinterdunne reepjes en verdeel deze over de roomkaas. Leg hierop de asperges met de kopjes om en om links en rechts. Bestrooi met 3 el. pijnboompitjes. Maak het af door hierover een paar dunne strepen honing diagonaal over de taart spuiten. Bestrijk tenslotte het bladerdeeg wat nog zichtbaar is met losgeklopt ei. Bak de taart in 5 min. op 225?C af en serveer direct. Smaakt lekker bij een romig aspergesoepje (gemaakt van o.a. bouillon van aspergeschillen)Lekker no-waste!

Momenteel zijn er geen commentaren. Wees de eerste om er één te plaatsen
Klik hier om commentaar te plaatsen.