Kleurrijk slaatje van witte asperge met scampies, opgevrolijkt met zoete aardbei
Ingezonden door Katrien De Backer

Ingrediënten:

8 bladeren kropsla (naargelang de grootte)
4 à 6 witte AA asperges
8 grote aardbeien
20 scampies
gezouten melkerijboter
olijfolie
pezo
sausje:
3à4 eetlepels mayonaise
4 theelepels lopende 'echte imkers' honing
frambozenazijn

Bereiding: 15-20 min.
Was de sla en zwier hem droog. Neem een groot chefmes en sisileer (dunne sneetjes) de sla en dresseer op een vierkant wit bord. Schil de asperges en snij deze in schuine schijven van 2 à 3 mm dik. Smelt goede melkerijboter in de pan (zacht vuurtje) en bak de rauwe schijven asperge aan beide kanten (beetgaar). Kruid met peper en zout. Dresseer op de sla. Snij elke aardbei in 6 stukjes en dresseer op het bord. Pel de scampies en ontdarm ze. Bak ze kort en krachtig in de olijfolie, kruiden met peper en zout. Dresseer ze op het bord. Maak een saus van mayo, honing en frambozenazijn (roeren). Sprenkel dit over het gerecht. Zeer kleurrijk: groen van sla, rood van aardbei, wit van asperge, roos van scampi Neutrale smaak van sla, zoete maak van aardbei, zure smaak van azijn, pure smaak van asperge, zachte smaak van scampi Zeer snel klaar Super lekker met een vers broodje.

Momenteel zijn er geen commentaren. Wees de eerste om er één te plaatsen
Klik hier om commentaar te plaatsen.