Zeebareel met asperges, doperwtenpuree, frietjes van ansjovis en cress
Ingezonden door Christian De Smet

Ingrediënten:

12 asperges
4 zeebarelen
250 gr. doperwten
ansjovis
olijfolie
bloem
cress
pezo
boter

Ontschub de zeebarbelen en maak ze volledig schoon Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Doe de schillen en uiteinden in een (asperge)pan en breng met ruim gezoutenwater aan de kook. Voeg, als het water kookt de asperges toe. Zet het vuur op een laag pitje en laat 10 minuten garen in het kookvocht. De zeebarbeel kruiden met peper en zout. Vervolgens bakken in een beetje olijfolie, de velkant eerst. Breng op smaak met zout en peper. Breng wat room aan de kook. Kook de doperwten in weinig kokend water gaar. Giet af en licht afkoelen onder koud stromend water Pureer met de staafmixer, duw door een fijne zeef. Voeg de room toe Voeg zoveel koude boter toe met de staafmixer tot een gladde puree ontstaat. Zout en peper naar smaak toevoegen. Maak de ansjovisfilet droog, rol ze in wat bloem, bakken in warme olijfolie, uithalen, op een vel keukenpapier leggen en met zout bestrooien om de vetsmaak weg te nemen en krokant te houden. Breng een spiegel van erwtenmousseline op een warm bord. Leg er de warme asperges op en schik er de vis op met de velkant naar boven. Druppel wat gesmolten boter over de aspergepunten. Leg enkele gebakken ansjovisfrietjes op de vis. Werk af met wat cressen.

 

Momenteel zijn er geen commentaren. Wees de eerste om er één te plaatsen
Klik hier om commentaar te plaatsen.