Aspergewrap op zijn West-Vlaams
Ingezonden door Stefaan Kint (3)

Ingrediënten:

16 verse witte asperges
12 eieren
4 tortillawraps
200 g spekblokjes
Peterselie
100 g rucola
Peper, zout, gemalen nootmuskaat
Boter

Schil de asperges met een dunschiller en breek het houterige uiteinde af. Stoom de asperges met een steamer gedurende 10 a 14 minuten bij 100 ° C of kook ze bijtgaar. Voeg ook nog wat fijngesnipperde peterselie toe. Voeg wat boter in een pan en bak een vierde van de spekblokjes aan in een hete pan. Als de spekblokjes krokant zijn, giet een vierde van de opgeklopte eieren erbij en maak een dunne omelet. Bak de omelet aan beide kanten. Herhaal dit 4 keer. Ondertussen de tortillawraps opwarmen (bvb 1 minuut in de microgolfoven). LET ER OP dat je voor het maken van de omelet rekening houdt met de diameter van de tortillawrap. De pan die je gebruikt is bij voorkeur iets kleiner dan de diameter van de tortillawrap. Neem de tortillawraps en leg er de omeletten op. Neem nu naar keuze telkens 4 asperges en schik die mooi. Dresseer met wat rucola. Rol nu de tortillawrap mooi op en werk af met een prikkertje. Je kunt dit mooi op een bord schikken (versier met een takje peterselie of wat fijngesnipperde peterselie). Naar keuze kun je ook nog een saus (bvb Hollandaisesaus) mee serveren. Je kunt het ook zo afwerken dat je de wrap uit het vuistje kunt eten. SMAKELIJK!

door Tim Dekeyser op 8/06/2012 9:50
dit is een opmerking

door Anonieme gebruiker op 8/06/2012 9:57
een goed recept

Klik hier om commentaar te plaatsen.