Moelleux aux oeufs met asperges
Ingezonden door Nathalie Scherrens (2)
Ingrediënten:
12 tal mooie asperges
4 kakelverse eieren
peterselie
50 g boter

Schil vakkundig de asperges, kraak het houterig uiteinde eraf. Scheid de eieren en plaats de volledige eierdooier in een halve eierschaal in de diepvries (ruim een uur op voorhand). Klop het eiwit op tot een stevige massa. Snipper de peterselie fijn.
Stoom de asperges (gedurende 12 min in de snelkoker) en verdeel de eiwitmousse over 4 silicone vormpjes. Verwijder de schaal van de diepgevroren eierdooiers en leg ze voorzichtig in de eiwitmousse. Smelt de boter op een zacht vuurtje en warm de oven voor op 220 graden, zet er de vormpjes in voor ongeveer 5-7 minuten, maar hou ze in de gaten, van zodra het eiwit kleurt haal je ze eruit.
Leg een drietal asperges op het bord. Haal de moelleux voorzichtig uit het vormpje, schik op het bord. Werk af met wat gesmolten boter, strooi wat peterselie op het bord. Kruid af met wat peper en zout. Door het temperatuurverschil tussen eiwit en dooier is de dooier mooi lopend! Smakelijk.

door Anonieme gebruiker op 15/06/2012 19:48
mmmmmm lekker!!!!!!!!!!!!!!

Een topgerechtje!

Klik hier om commentaar te plaatsen.